Sevärdheter i Arvika

Att se och göra i Arvika

Abilify netdoktor


Cefaclor vs azithromycin
Arvika kommun marknadsförs som en friluftskommun där naturen sätts i främsta rummet. Klart är att det finns mängder av naturupplevelser att bege sig ut på i Arvika, men för ett kortare besök i staden kanske du inte har tid att ta dig ut i naturen. Då kan det vara bra att känna till att det finns mängder av saker att se även på bekvämt avstånd från centrum.

Nebivolol chemical structure


Prescription drug card for senior
I både Jössefors, strax väster om centrala Arvika, och Glava, ungefär en halvtimme med bil söderut, finns en mängd formlämningar. Förmodligen är området kring Arvika ett av de fornlämningstätaste platserna i Sverige. Här finns lämningar både från järnåldern och bronsåldern.

Emlak jet kocaeli
404 Not Found
404 Not Found
Reglan to increase milk supply
Runt omkring Arvika finns även en mängd hembygdsgårdar och bruksmiljöer som visar hur livet såg ut förr i tiden. Det är minst sagt spännande att parkera bilen och sedan stiga in i ett annat århundrade. De flesta gårdar är öppna året runt. Två guldkorn är Nolby bruk vid Nolbyfallen och det gamla brukssamhället Fredros.

Komodo dragon power animal


Bland Arvikas främsta museum kan nämnas Arvika Fordonsmuseum och Såguddens museum. Fordonsmuseet omfattar rika samlingar av alla tänkbara gamla fordon. Här finns såväl veteranbilar och veteranmotorcyklar som cyklar och hästvagnar. Såguddens museum är ett friluftsmuseum som är uppbyggt som en by från det gamla värmländska bondesamhället. Sågudden ligger bara några hundra meter från järnvägsstationen.

Glucosamine chondroitin beneficios

Not Found


Not Found


Nöjen och shopping i Arvika
Arvika kanske inte är känt för att vara en metropol för nattklubbar och barer. Det finns dock ett par uteställen värda namnet. Klubben och Olssons Brygga är de två mest populära. Restauranger finns det fler av. En del är inhysta i hotell, andra ligger vackert vid vattnet medan en del är små mysiga krypin på tvärgator. De flesta av världens kök finns faktiskt representerade i restaurangerna i Arvika.

I Arvika centrum finns en bra bit över 100 butiker, vilket är anmärkningsvärt med tanke på att Arvika är en sådan liten stad. Alla de stora kedjorna finns representerade. Dessutom finns många små mysiga present- och hantverksbutiker. Torghandeln, som arrangeras onsdagar och lördagar, är populär. Detsamma gäller gatumarknaden Arvika Marten.